logo icon logo tekst Bademiljø

Gratis befaring!

Kontakt oss på telefon +47 55 27 36 00 for en uforpliktende prat.

Avhendingsloven – hvordan påvirker den deg?

Har du nylig renovert badet eller har planer om å gjøre det? Da bør du sørge for å ha papirene i orden. Nye endringer i Avhendingsloven skjerper nemlig kravene til deg som boligeier.

Fra 2022 har du ikke lenger mulighet til å selge boligen «som den er». Det betyr at der selger tidligere har hatt mulighet til å fraskrive seg ansvar ved å ta forbehold om eventuelle mangler, er denne muligheten nå fjernet.

Dersom badet ikke er fagmessig utført, kan dette få store konsekvenser.

Hva er Avhendingsloven?

Avhendingsloven regulerer forholdet mellom selger og kjøper, og har som mål å sikre at kjøper får den informasjonen han/hun trenger for å kunne vurdere eiendommens verdi og tilstand. I 2022 kom lovendringen som tar sikte på å gjøre bolighandelen tryggere og mer forutsigbar for kjøper, ved å gi mer informasjon om boligens faktiske tilstand. Resultatet er at kjøper ikke lenger vil ha muligheten til å klage på feil som allerede er beskrevet og dokumentert.

Endringene i loven innebærer altså at du som kjøper får større undersøkelsesplikt, mens du som selger får større informasjonsplikt.

Skal du selge boligen?

Å pusse opp badet er en kostbar affære for de fleste av oss – derfor er det ekstra viktig å ha nødvendige dokumenter i orden. Med nye endringer i loven, vil rapporter, kvitteringer og nødvendige papirer som omhandler oppussingen, vil bli langt viktigere når du en dag skal selge.

Vi sørger for en ryddig prosess

Planlegger du å pusse opp badet? Ved å benytte våre fagfolk, kan du alltid være sikker på at jobben vi gjør blir dokumentert og håndtert skikkelig. Våre saksbehandlere benytter Boligmappa, en tjeneste som samler alt av dokumenter på ett sted. Dette gir deg oversikt over alt som er gjort på badet – samtidig som du enkelt kan gi takstmann tilgang når du en dag skal selge.Nettsted levert av: FUNBIT